Blog destinat arhitecților, celor pasionați de arhitectură sau arhitecților în devenire

Splendoarea Arhitecturii pe înțelesul tuturor

În general sunt câteva domenii de studiu pe care o bună parte din studenți, pur și simplu, le evită. Arhitectura este una din ele. O greșeală , de multe ori regretabilă, pe care o fac unii, inițial, este incapacitatea de a înțelege complexitatea acestui domeniu. Având o previziune restrânsă și parțială asupra ceea ce urmează, mulți renunță din primele luni.
Poți deveni un arhitect în adevăratul sens al cuvântului doar atunci când ești puternic motivat și ai o dorință arzătoare să înveți, să lucrezi, să te inspiri și să progresezi. Acest lucru este valabil pentru toate specialitățile, nu doar pentru arhitectură.  
Arhitectura, însă, este un domeniu ce te izolează în mare parte de orice activitate socială, întru-cât este un mare consumator de timp. Dacă ești interesat de acest domeniu, atunci trebuie să fii pregătit pentru compromisuri, altfel nu te vei putea concentra asupra lucrului iar toate acțiunile vor avea ca efect rezultate nesatisfăcătoare. Cei care sunt într-adevăr devotați arhitecturii își imaginează domeniul ca o artă. Unii consideră că nu există atât de multe posibilități pentru o asemenea profesie.  Astfel de bănuieli dispar odată cu posibilitatea proiectării unei clădiri sau cu renovarea acesteia.

Cum să obții cel mai bun proiect

În continuare voi vorbi despre câteva principii existențiale obligatorii care, odată urmate, vor genera rezultate competitive în cadrul proiectelor de arhitectură, și nu numai.


Un lucru important care trebuie să-l înțeleagă toți este factorul uman subiectiv. Fiecare proiect este comparat în raport cu celelalte. Odată ce un proiect iese în evidență printr-un concept și design unic, sigur va genera impresii.

Calitatea și acuratețea executării proiectului contribuie în mare măsură la nota finală. Pentru a obține un rezultat cât mai bun, lucrarea grafică și macheta, trebuie să aibă un aspect profesionist și cât mai îngrijit. Se vor evita pistoalele cu clei și instrumentele care murdăresc hârtia. Este foarte importantă utilizarea rechizitele corespunzătoare într-un mod corect.

Desenarea planurilor, secțiunilor și planurilor la cotă. Inițial, trebuie să-ți imaginezi ce ai de făcut, să ai răbdare, desenarea într-un mod aleatoriu poate avea consecințe iremediabile. Se va economisi foarte mult timp dacă mai întâi va fi schițată rapid ideea și mai apoi se va detalia atent toate aspectele necesare. În cazul în care proiectul se realizează, folosind un software CAD e de dorit să se învețe totul despre acest program. Se va mări, esențial, viteza lucrului dacă vor fi utilizate comenzile rapide în procesul de desenare.